Чернянська ЗОШ І-ІІІ ст.

Управління

Основні принципи управління

ПРИНЦИП ДЕМОКРАТИЧНОСТІ  УПРАВЛІННЯ ШКОЛОЮ. ПОЛЯГАЄ У ПОЄДНАННІ ГРОМАДСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ З ЄДИНОНАЧАЛЬНІСТЮ ДИРЕКТОРА. ГОЛОВНИМ ОРГАНОМ САМОВРЯДУВАННЯ Є КОНФЕРЕНЦІЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ГРОМАДСЬКОСТІ, ПЕДАГОГІВ, БАТЬКІВ, УЧНІВ СТАРШИХ І СЕРЕДНІХ КЛАСІВ, НА ЯКІЙ ОБИРАЮТЬ ДИРЕКТОРА  І РАДУ ШКОЛИ.

ПРИНЦИП ГУМАНІЗАЦІЇ  ГРУНТУЄТЬСЯ НА УСВІДОМЛЕНІ ЛЮДИНИ ЯК НАЙВИЩОЇ ЦІННОСТІ, НЕОБХІДНОСТІ ПОВАГИ ДО НЕЇ.ПЕРЕДБАЧАЄ СТВОРЕННЯ ГУМАННИХ СТОСУНКІВ, ОПТИМАЛЬНИХ УМОВ ДЛЯ ПОВНОЦІННОЇ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ДИТЯЧОГО І ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕКТИВА.

ПРИНЦИП ГЛАСНОСТІ, ВІДКРИТОСТІ  УПРАВЛІННЯ . ЗОБОВ*ЯЗУЄ  ДО ВІДКРИТОГО ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ ШКОЛИ, ОБГОВОРЕННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПИТАНЬ ( РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНИХ ГОДИН, ПРИЙОМ ТА ЗВІЛЬНЕННЯ З РОБОТИ ВЧИТЕЛІВ, ІНШИХ ПРАЦІВНИКІВ). ГЛАСНІСТЬ ТА ВІДКРИТІСТЬ ЗАПОБІГАЮТЬ СОЦІАЛЬНО - ПСИХОЛОГІЧНІЙ НАПРУЖЕНОСТІ В ПЕДАГОГІЧНОМУ, УЧНІВСЬКОМУ ТА ГРОМАДСЬКОМУ СЕРЕДОВИЩАХ.

ПРИНЦИП ПЕРСПЕКТИВНОСТІ , ВИПЛИВАЄ З НЕОБХІДНОСТІ ПЕРЕДБАЧЕННЯ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ШКОЛИ НЕ ЛИШЕ НА СИМЕСТР, НАВЧАЛЬНИЙ РІК, АЛЕ  Й НА УВЕСЬ ЦИКЛ НАВЧАННЯ УЧНІВ У ШКОЛІ.

ПРИНЦИП КОМПЕТЕНТНОСТІ. ВИМАГАЄ ВИСОКОГО РІВНЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ, ЗАГАЛЬНОЇ ЕРУДИЦІЇ, ПРОФЕСІОНАЛІЗМУ ВЧИТЕЛІВ